Gerber 160x600

Gerber 160x600

mothers affair logo2

HB_BANNERS_ULTRA728X90.png

Πέμπτη, 08 Νοέμβριος 2018 12:57

10 συμβουλές για σωστό μακιγιάζ

Στο μακιγιάζ, δεν υπάρχει σωστή ή λάθος “σειρά” ν’ ακολουθείς, αρκεί να γνωρίζεις κάποιους βασικούς κανόνες ώστε να “στέκονται” σωστά τα προϊόντα που χρησιμοποιείς.
Για κάθε γυναίκα, το μακιγιάζ είναι μια αρκετά “προσωπική” υπόθεση ·μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, αποκτά τη δική της “τεχνική” και σε αυτήν βασίζει την καθημερινή της εμφάνιση. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια κοινά βήματα που πρέπει όλες να ακολουθούμε, για γρήγορη κι επιτυχημένη εφαρμογή:

1. Ξεκινάμε πάντα με καθαρό δέρμα.2. Απλώνουμε ενυδατική κρέμα με SPF σε πρόσωπο και όλη την περιοχή του λαιμού.

3. Δεν ξεχνάμε την κρέμα ματιών.

4. Χρησιμοποιούμε επίσης, εφόσον το θέλουμε, κάποιο primer, πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες του δικούς μας δέρματος. Στο εμπόριο κυκλοφορούν, εξάλλου, primers που μειώνουν τη λιπαρότητα, προσθέτουν λάμψη και βοηθούν στην κάλυψη των ανοιχτών πόρων.

5. Όταν σχεδιάζουμε να βάψουμε τα μάτια μας έντονα, ξεκινάμε πριν εφαρμόσουμε το makeup. Κατ’αρχάς, απλώνουμε λίγη πούδρα κάτω από τα μάτια, έτσι ώστε αν “πέσουν” υπολείμματα σκιάς να τα απομακρύνουμε εύκολα με ένα πινέλο και, μετά τη σκιά, ακολουθούν το μολύβι ή το eyeliner και, τέλος, η μάσκαρα. Προτιμότερο είναι, πάντως, τα πρωινά να… παραλείπουμε το μαύρο μολύβι και να βάζουμε περισσότερη μάσκαρα.

6. Το make-up ή το foundation είναι καλό να το έχουμε σε δύο αποχρώσεις ·μια πιο ανοιχτή ”για το χειμώνα και μια σκουρότερη για τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε κάθε περίπτωση, το εφαρμόζουμε πρώτα σε όλο το πρόσωπο και το “σβήνουμε” απαλά στο πηγούνι, το λαιμό και τις ρίζες των μαλλιών μας.

7. Σειρά έχει η… μαγική κρέμα που λέγεται κονσίλερ, που πρέπει να είναι αρκετά ρευστό (κι 1-2 τόνους πιο ανοιχτόχρωμο από το make-up μας) ώστε να απλώνεται ομοιόμορφα και εύκολα. Γιατί είναι μαγική; Μα επειδή μπορεί να καλύψει όλες τις ατέλειες, κάτω από τα μάτια, πάνω σε κοκκινίλες και σπυράκια. Δεν ξεχνάμε όμως τα πλαϊνά της μύτης, για να είναι ακόμα πιο αρμονικό το αποτέλεσμα.

8. Πολλοί make-up artists εφαρμόζουν πρώτα την πούδρα και μετά κάποιο κρεμώδες ρουζ ή cheek stain, ωστόσο, εμάς τις “καθημερινές” γυναίκες μας “βολεύει” περισσότερο να το κάνουμε… ανάποδα! Κι αυτό γιατί, αν κάνουμε κάποιο λάθος, με την πούδρα θα μπορέσουμε να το διορθώσουμε πιο εύκολα.
Για να βάλουμε το ρουζ… χαμογελάμε πολύ και το απλώνουμε στα “μήλα”μας, ενώ το “σβήνουμε” απαλά προς τα αυτιά και τους κροτάφους μας. Κι αν μας “πέσει” παραπάνω ποσότητα, “περνάμε” πάλι από πάνω λίγη από την ανοιχτόχρωμη πούδρα μας.

9. Για την εφαρμογή της πούδρας χρησιμοποιούμε πινέλο! Επιλέγουμε την απόχρωση της αρεσκείας μας, πάντα όμως σε εναρμόνιση με το χρώμα του δέρματός μας και την όψη που θέλουμε να πετύχουμε, λαμβάνοντας υπόψη ότι όσο πιο διάφανη είναι, τόσο πιο φυσικό θα είναι το αποτέλεσμα. Αντίθετα, μια πιο σκούρα πούδρα θα δώσει την όψη του ηλιοκαμένου, ενώ ενισχυμένο κι όχι “ελαφρύ” προϊόν αγοράζουμε μόνο αν έχουμε πολύ λιπαρό δέρμα.

10. Για να “περάσουμε’, τέλος, στα χείλη μας το κραγιόν, φροντίζουμε πρώτα να είναι καλά ενυδατωμένα! Δεν ξεχνάμε δε ποτέ να κάνουμε το περίγραμμά τους (αποφεύγοντας τις αντιθέσεις μεταξύ μολυβιού και κραγιόν), όχι μόνο επειδή έτσι καθορίζονται τα “όρια” αλλά κι επειδή το μολύβι μας επιτρέπει να διορθώσουμε τυχόν φυσικές ατέλειες (“μεγαλώνοντας” ή “μικραίνοντάς” τα). Ολοκληρώνουμε απλώνοντας πάνω από το κραγιόν ένα διάφανο λιπ-γκλος (ή σε μία απόχρωση που θα τονίσει τα χείλη και θα τα κάνει πιο σαρκώδη) και “σβήνουμε” όποιο λάθος με λίγο κονσίλερ και μια μπατονέτα.

drf sensitive 300x250

Eurolife family 250x250gif

alphamega prosfores march 2018 300x250


huggies1

charalampides galataki Boy in car 300X250pxls

kids parties